Yukarı
Çık

TAHIL BİR GIDA ÜRÜNÜ OLDUĞUNDAN
ÖZELLİKLE DEPOLAMA SÜRECİ BAŞLADIĞINDA
SICAKLIK DEĞERLERİNİ SÜREKLİ OLARAK TAKİP EDİLMELİDİR

SICAKLIK DEĞERLERİ KONTROL EDİLMEZ İSE
TAHIL O KADAR KIZIŞABİLİR Kİ
KENDİ KENDİNE TUTUŞABİLİR

YÜKSELEN SICAKLIKLARI
TAHIL SOĞUTMA MAKİNELERİ SAYESİNDE
DIŞ HAVA ŞARTLARINA BAĞIMLI KALMADAN DÜŞÜREBİLİRSİNİZ

ÜFLEYECEĞİ HAVANIN SOĞUKLUK VE NEM DERECELERİNİ
KONTROL EDEBİLECEĞİNİZ "TAHIL KLİMALARI" SAYESİNDE
BİNLERCE TON TAHILI KURTARABİLİR

TAHIL SOĞUTMA VE İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ

FMS Global

Tahılı iyi tanıyoruz...

PDF Doküman
(PDF Document)

Usage

  • Fan is removed from the silo, and the Cooling Unit is connected to the silo through an adapter pipe.
  • Power connection is installed.
  • Temperature and moisture levels are adjusted on the control panel.
  • It’s started pressing the button.

Kullanım

  • Silonun fanı sökülerek bir adaptör boru yardımı ile Soğutma Ünitesi siloya bağlanır.
  • Elektrik bağlantısı yapılır.
  • Kontrol panelinden silo içini soğutacağınız havanın derece ve nem ayarı yapılır.
  • Start düğmesine basılır.

Ventilation with Fans

It’s usually one of the most common ways. When the warm-up in the grain heap is noticed, fans are turned on, and the heap is ventilated until the wave of temperature rise disappears.

Despite it seems like a practical solution, it’s a way that is becoming more and more obsolete due to its connection to weather conditions, and the loss of weight because of fast drying of the grains.

Fan ile Havalandırma

Genelde en sık kullanılan yöntemdir, tahılda kızışma olduğu fark edilince fanlar açılır ve kızışma dalgası siloyu terk edinceye kadar havalandırılır.

Pratik bir çözüm gibi görünse de hava şartlarına bağımlı olması ve tahılı hızla kurutarak kilo kaybına yol açması nedeniyle yavaş yavaş terk edilen bir yöntem haline gelmiştir.

Grain Cooling

Regardless to the temperature and relative levels of moisture, there is a technique called Grain Cooling where controlling the temperature and moisturizing within a silo or a storage manually pumping air, cooling the grains homogenously is possible.

Since you can adjust the relative levels of moisture in addition to the temperature, you can guarantee the healthiest and most ideal storage conditions for your grains using this device.

Tahıl Soğutma

Dışarıda ki havanın sıcaklık ve bagıl nem durumu ne olursa olsun silo yada depo içine soğukluğu ve nemi sizler tarafından ayarlanan, hava basarak tahılı homojen olarak soğutma işlemine Tahıl Soğutma denir.

Havanın sıcaklık derecesinin yanı sıra bağıl nem oranını da siz ayarlayabildiğiniz için tahılınıza en sağlıklı ve en uygun depolama şartlarını bu cihazla sağlayabilirsiniz.

Benefits

  1. It lowers the grain temperature around to 13°C (55°F) homogenously.
  2. It keeps the grain at 13°C (55°F) fixed temperature. At this level, pests, bugs, molds, or fungi can’t multiply.
  3. The living environment of such “pests” is defeated.
  4. It eliminates all the risks in grain storage.
  5. When a silo is cooled by a grain air-conditioner, warm-up problems are completely eliminated for around 2 to 3 months.
  6. You can get rid of harvest loss that is caused by drying. (1 to 3 percent annually.)
  7. You can control the moisture level, and you can raise or lower 1 to 2 percent as desired.
  8. With this approach, disinfection/fumigation process within a silo is rendered needless.
  9. It drops your power and storage costs.

Faydaları

  1. Tahılın sıcaklığını homojen olarak 13 - 14°C’ye düşürür.
  2. Tahılı 13°C sabit ısıda tutar. Bu sıcaklıkta haşere, bit, böcek, küf ve mantar üreyemez, çoğalamaz.
  3. “Zararlıların” yaşam alanları bozguna uğrar.
  4. Tahıl depolamadaki tüm riskleri bertaraf eder.
  5. Bir defa tahıl kliması ile soğutulan siloda 2-3 ay gibi bir süre boyunca kızışma olmaz.
  6. Kurumadan dolayı meydana gelen ürün firesinden bu yöntem sayesinde kurtulursunuz. (Yıllık %1-3 arası)
  7. Tahılın nem oranını kontrol altında tutarak isterseniz %1-2 oranında düşürebilir veya yükseltebilirsiniz.
  8. Bu yöntem sayesinde silolarda uyguladığınız Ilaçlama/fümigasyon işlemine gerek kalmaz.
  9. Enerji ve depolama maliyetleriniz düşer.

Neden tahıl sıcaklığını ölçmeliyiz?

Tahıl bir gıda ürünü olduğundan her daim zararlıların tehdidi altındadır. Özellikle de tahıl veya hava nemli ise küf, mantar, böceklenme, bitlenme veya çimlenme gibi ortamlar hızla oluşabilir. Bu durum tahılın hastalanması demek aynı zamanda ateşinin yükselmesi demektir. Eğer sıcaklığını izlemiyor ve bunun için önlem almıyorsanız değerler o kadar yükselebilir ki ürününüz tutuşabilir ve tüm deponuzda ki tahılı kaybedebilirsiniz.

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 900 0 367

7/24 Müşteri Bilgi Hattı

info@fmsglobal.com.tr